Efter flera års bortovaro från Förorten och engagemang, har jag med jämna mellanrum dock haft kontakt, gjort studiebesök, deltagit i någon mån av verksamhet och funderar Hur mår förorten?
Vid kontakter har egentligen ingenting förändrats på de senaste 30 åren utan det mesta stampar på i samma takt som tidigare. Jo då man ändrar namn och formuleringar från period till period som från dialog till åtgärdsplan och från strategi till utvecklingsplan men med samma långsiktiga handlingsvägar!
Men människor i förorten har uppmärksammat de strategier kommunerna valt och ledsnat eller helt enkelt flyttat.
Men det finns en del nyinflyttade som tror på de vackra ord som kommunerna presenterar till dess de inser att vad man som medborgare tycker, tänker eller framlägger som förslag inte har någon betydelse.
När ska man från kommunerna lyssna på medborgarna eller helt enkelt vara ärliga och berätta om de strategier man har om Miljonprogrammet* som det egentligen handlar om.
http://www.semera.eu/tankar_om_miljonprogrammet.htm
*Miljonprogrammet är den vardagliga benämningen på bostadsbyggandet i Sverige under perioden 1965-1975, som följde ett riksdagsbeslut 1965. Målet var att lösa tidens akuta bostadskris genom att under kort tid bygga en miljon bostäder och förbättra bostadsstandarden.
torsdag 4 mars 2010
Hur mår förorten?
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar